makea leivonta makeat piirakat

Banaani-toscapiirakka (vegaaninen)

17.47Pahalapsi


Kun makeanhimo yltyy tarpeeksi suureksi eikä karkkikaapista löydy kuin suklaapatukan käärepaperit, ei leipomishimoa pidättele yhtään mikään. Ei edes se fakta, että joku oli pistellyt parempiin suihinsa kaikki leivontaa varten varatut kananmunat sekä suklaat. Noh, koska joulun glögisesongeista oli jäänyt yli yksi pussillinen mantelilastuja, ajattelin tarttua kauhan varteen ja kehitellä vegaanisen, herkullisen vastineen perinteiselle toscapiirakalle. Perinteisimmästä toscapiirakasta poiketen tämän piiraan pohja on kostea ja banaanikakkumainen, vähän raskaampi kuin kananmunavaahdolla tehty siis. Pohja paistuu melko pitkään varsinkin irtopohjavuoassa, joten maltti on valttia paiston kanssa. Sanokaa miun sanoneen, tää torttu vie kielen mennessään!

Vegaaninen toscapiirakka 


Pohja: 
100g margariinia, esim. pirkka 60%
130g (1,5dl) kidesokeria
puolikas iso banaani, noin 75g
210g (3dl) puolikarkeita vehnäjauhoja
7,5g (1,5tl) leivinjauhetta
4g (1tl) vaniljasokeria, aitoa
100g (1dl) kaurakermaa

Kuorrutus:
75g margariinia, esim. pirkka 60%
10g (1rkl) puolikarkeita vehnäjauhoja
65g (3/4dl) kidesokeria
30g (2rkl) kaurakermaa
100g mantelilastuja

Valmista pohja:
Kuumenna uuni 175-asteeseen.
Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Tähän menee aikaa noin 20min lapavatkaimella yleiskoneessa.
Soseuta vaahtoutumisen aikana banaanin puolikas sileäksi soseeksi.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja mittaa kaurakerma astiaan.
Lisää margariinivaahdon joukkoon banaanisose, kerma sekä kuivat aineet kaikki yhdellä kertaa, sekoita massa nopeasti tasaiseksi. Älä ylivatkaa, ettei taikina sitkisty! Aseta halk. 25cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat huolellisesti. Voit käyttää myös saman kokoista lasista vuokaa.  Levitä taikina vuokaan tasaisesti ja paista 175c uunissa noin 30-45 minuuttia. Käytän ohjeessani perinteistä sähköuunia, joten paistoaika voi vaihdella uuneittain sekä vuoan mallista riippuen jonkin verran. Toscapiirakan pohja kannattaa paistaa kypsäksi asti ennen kuorrutteen laittamista, sillä pohjamassa on raskas ja vaatii pitkän paistoajan. Ota pohja uunista ja anna jäähtyä pöydällä noin 10min, eli kuorrutteen valmistamisen ajan. Laita uuni kuumenemaan tässä välissä 225 asteeseen.

Valmista kuorrutus: 
Mittaa margariini kattilaan ja anna sen sulaa. Lisää kaikki muut ainekset ja kiehauta kuorrute, nopea pulpautus riittää. Sekoita kuorrutetta kuumentamisen aikana koko ajan, ettei se pala pohjaan. Levitä kuorrute piiraspohjan päälle ja paista 225-asteessa vielä noin 10-15min, kunnes kuorrute on ottanut kauniin kullanruskean värin. Anna piirakan jäähtyä vuoassaan huoneenlämpöiseksi.


Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com