makea leivonta makeat piirakat

Vegaaniset mokkapalat

17.44Pahalapsi



Vegaaniset mokkapalat eli vegepalat vievät kielen mennessään, aivan kuten mokkapalat veivät lapsuudessakin. Vaikka se perinteinen mokkapala perustuukin kananmunien ja sokerin muodostamalle vaahdolle, onnistuu tämä suklainen herkku myös kananmunattomanakin versiona: rasva-sokerivaahtoon nojaten. Huomaathan, että rasva-sokerivaahdolla valmistettu mokkapalapohja vaatii hiukan normaalia mokkapalaa pidemmän paistoajan, tai muutoin lopputulos muistuttaa enemmänkin brownieta ilmavan pohjan sijaan. Paistoin omaa pohjaani 175 asteessa tavallisessa sähköuunissa noin 45-minuuttia. Jos uunisi on erityisen tehokas, kannattaa leivoksen pinta peittää foliolla paiston loppuvaiheessa, jotta se kypsyy tasaisemmin eikä kärvähdä päältä. Tosin, kukapa sanoisi kostealle browniellekaan ei....

Vegaaniset mokkapalat

n.12 palaa
Pohja:
200g margariinia (esim. pirkka 60%)
200g (2,5dl) sokeria
260g (4dl) vehnäjauhoja
30g (4rkl) kaakaojauhetta
10g (2tl) leivinjauhetta
100g (1dl) huoneenlämpöistä kahvia, ei kuumaa
100g (1dl) kaurakermaa

Vaahdota margariini ja sokeri (lapavatkaimella) ilmavaksi vaahdoksi noin 20min ajan.
Sekoita vaahdotuksen aikana keskenään kuivat aineet, mittaa astioihin myös vahva kahvi sekä kaurakerma.
Lisää kuivat aineet, kahvi sekä kaurakerma rasva-sokerivaahtoon yhdellä kertaa, sekoita taikina nopeasti sekaisin keskenään. Muista kaapia kulhoa reunoilta muutaman kerran nuolijalla sekoittamisen aikana, jotta reunoille ei jää rasva-sokerivaahtoa.
Levitä taikina 20x30cm syvälle, leivinpaperoidulle uunipannulle. Taikina on melko paksuhkoa, joten se on helpompi levittää pellille tasaisesti, kun suihkaiset pellin ja leivinpaperin väliin ohuen kerroksen vuokasprayta. Näin paperi pysyy paikoillaan eikä luistele levitettäessä. Jos käytät perinteisen uunin isoa uunipeltiä, kannattaa tehdä puolitoista-tai kaksinkertainen annos taikinaa.
Paista pohjaa 175 asteessa 30-45min uunin tehoista riippuen. Mikäli pinta tuntuu tummuvan älyttömästi, peitä se foliolla paiston loppuvaiheessa. Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi ennen kuorruttamista.
Kumoa pohja puhtaan leivinpaperin päälle, kun se on jäähtynyt täysin.

Kuorrutus: 
50g margariinia (esim. pirkka 60%)
260g (5dl) tomusokeria
75g (3/4dl) kahvia
20g (0,5dl) kaakaojauhetta
4g (1tl) aitoa vaniljasokeria

Pinnalle haluamiasi strösseleitä tai nonparelleja tai vaikkapa raastettua suklaata

Valmista kuorrutus: Sulata margariini. Sekoita margariinin joukkoon haalea huoneenlämpöinen kahvi sekä tomusokeri, kaakaojauhe sekä vaniljasokeri. Vispaa kuorrute tasaiseksi ja levitä palettiveitsellä tai nuolijalla mokkapalapohjan pinnalle.
Ripottele pinnalle strösseleitä ja jähmetä mokkapalat jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua, että kuorrute ehtii jämähtää kunnolla. Leikkaa haluamasi kokoisiksi annospaloiksi, miulla yhdestä pellistä tuli 12 mukavan kokoista palaa.




Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com