leipä suolainen leivonta

Överihyvät valkosipulileipäset kotona

15.31Pahalapsi

Mikäli et vielä seuraa hämmentämistäni Snapchatissa, miut löytää sieltä nimellä paha.lapsi (siinä on piste välissä).
Mikäli snapchatissa eilen postaamani valkosiulileivän hehkutus meni ohi silmien, ei hätää. Tässä se nyt on kaikessa komeudessaan! Innostuin tyhjentelemään jääkaappia itämaiseen mungpapukeittoon. Sinne humpsahtivat avatut kookosmaidot, parhaat päivänsä nähneet sipulit ja inkiväärin kannikat. Valkosipulin kynsiä en kuitenkaan ilennyt mättää kaikkia siihen soppaan, sillä ne olisivat peittäneet kaiken muun maun alleen. Noh, summa summarum. Mieleeni putkahti hillitön himo vaaleaan leipään, etenkin valkosipuliseen sellaiseen. Siitä syntyi makujen sinfonia ja uusi kotikeittiöni helmi, jota aion tehdä jatkossakin. Valkosipulikierreleipäset. Suosittelen tätä reseptiä teille suuren vuodatuksen kera, sillä tämä oli todella pehmeää ja herkullista. Valkosipulileipäset, tai no, kierteet, sämpylät, kateleivät, millä kukin nöttösiä haluaa kutsua, vievät kielen mennessään. Tarjoiluehdotus: Keittolounaalla.




Valkosipulileipäset
  12 hyrrää

taikina
2,5dl maitoa
5,5g (puoli pussukkaa) kuivahiivaa
20g pehmeää, huoneenlämpöistä voita
8 g suolaa
8 g sokeria
n.5,5-6dl vehnäjauhoja

valkosipulitäyte:
40g pehmeää huoneenlämpöistä voita
1rkl vehnäjauhoja
6 kynttä valkosipulia

Liota kuivahiiva 42 asteiseen maitoon. 
Lisää pehmeä voi, suola, sokeri sekä vehnäjauho. Vaivaa taikinaksi, yleiskoneessa hitaalla nopeudella 2min + 4min. Käsin sen aikaa, että taikina irtoaa kunnolla kulhon reunasta ja on kimmoisaa. Vehnäjauhoa voi lisätä tarvittaessa, miun taikinaan upposi noin 5,7dl jos oikein näppituntumalta arvioin. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja anna levätä 10min, tee täyte odotellessa. Kuori ja silppua valkosipulit, sekoita ne voin joukkoon yhdessä vehnäjauhon kanssa. Kaulitse taikina 25cm leveäksi matoksi. Levitä täyte tasaisesti pinnalle ja rullaa pötkö tiukasti. Jaa pötikkä 12 osaan. Voitele alumiininen muffinipelti. Asettele valkosipulileipäset vuokiin leikkauspinta ylöspäin.
Kohota muovilla tai liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 1h ajan. Lämmitä uuni 200 asteeseen, tuikkaa pelti uuniin, suihkuta leipästen päälle suihkepullolla kunnon tujaus vettä, paista leipäsiä noin 10-15min/ kunnes herkut näyttävät kauniin kullanruskeilta.

Pysyypä vampyyrit loitolla.



Mikäli haluat näillä resepteillä väsätyn tekeleesi blogiin esille, tägää teoksesi Instagramiin hashtagilla
#GASTROPAHALAPSI niin estradi on sinun!


Saattaisit kiinnostua myös näistä

1 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com