jälkiruoka makea leivonta

Kookos-toscapiirakka

9.19Pahalapsi



Tässä vasta imellys, joka on varmasti jokaisen kookosrakastajan märkä päiväuni. Kookos hallitsee makumaailmaa niin selkeästi, että tästä joko tykkää tai tätä vihaa sydämensä kyllyydestä. Bountypatukkarakastajana mussutin tätä herkkua ittekseni palan jos toisenkin. Varmaan puolikkaan piirakan kaikkinensa. Tortun loppusuoralla oivalsin, että kaikista parasta tämä on munanlämpöiseksi lämmitettynä, vanhan ajan vaniljajäätelön kanssa tarjoiltuna. Miksei joku muukin kylmä kermainen lisuke tietysti sopisi, vaikkapa vaniljamousse..


Kookos-toscapiirakka
23-24cm vuokaan / 12 palaa

Mutakakkupohja:
80 g pehmeää voita
0,9dl vaaleaa sokeria
0,3dl tummaa siirappia
0,6dl tummaa kaakaojauhetta
3g suolaa
1 iso muna tai 2 pientä
1,3 dl vehnäjauhoa

Toscakuorrutus:
80g voita
0,5 dl tummaa siirappia
15ml kermaa
0,8dl sokeria
0,2dl vehnäjauhoja
80 g kookoshiutaleita


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokerit sekä siirappi vaahdoksi Lisää munaa ja vatkaa hyvin. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Siivilöi jauhot massaan nuolijalla sekoittaen. Leivinpaperoi 24cm irtopohjavuoan pohja. Voitele vuoan reuna. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista pohjaa 175c / 20-35min, kunnes kakku näyttää siltä ettei se enää hylly valtoimenaan. Mutakakku saa jäädä pehmeäksi, muttei sellaiseksi että taikina on kauttaaltaan reunoihin saakka raakaa. Älä siis ylikypsennä pohjaa! Anna pohjan jäähtyä ja tee tosca.

Mittaa kaikki kuorrutuksen ainekset kattilaan ja kiehauta.  Keitä muutama minuutti että kuorrutuksesta tulee tasaista. Levitä toscaa kakun pinnalle lusikalla levitellen. Paista kakkua vielä 10min.
Anna kakun jäähtyä mieluusti vaikkapa seuraan päivään, sillä ihana mutakakun maku vain paranee sitä mittaa kun torttu jäähtyy.




Saattaisit kiinnostua myös näistä

2 Suussasulavaa kommenttia

  1. Hei

    Oletko harkinnut vegaanisten leivosreseptien julkaisemista? Vegaaniset reseptisi ovat aina olleet hyviä, mutta kondiittorin suunnittelema vegaaninen leivos kiinnostaisi erityisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Kiitos ideasta, olisihan se hauskaa kehitellä jokin vähän erikoisempikin leivos joka sopisi myös vegaanin suuhun. :)

      Miun ongelma vegaanisissa leivonnaisissa on vain se, että karsastan sitä lisäaineiden määrää joka niihin monesti tuppaa uppoamaan. Konditorioissa käytetty tavallinen vispikerma sisältää kerman lisäksi vain stabilointiainetta, nopealla laskutoimituksella sellaisessa kunnollisessa (mainiosti vaahtoutuvassa) vegaanisessa kermassa on yhteensä lähemmäs kymmenen e-koodia, eikä kotimaisuudesta ole tietoakaan. :( Sama pätee moniin vegaanisiin konditoriamargariineihin.

      Tavallisille kuluttajille ei ole oikein sellaisia kunnollisesti vaahtoutuvia vegaanisia vispikermoja myynnissä missään marketeissa. Se on miun mielestä harmillista, sillä luulen että tuolle konditorioissa käytetylle e-koodikermallekin olisi kysyntää! On se sellaista huijauskermaa että moni luulisi oikeaksi maidolliseksi vispikermaksi ulkonäön perusteella. :D

      Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com