kasvisruoka risotto

Parsarisotto

20.40Pahalapsi



Aka. Kasvisrisotto, joka valaisi arjen harmaata polkua upealla maullaan! Täydellistä kasvisruokaa jos miulta kysytään. Ei ihmeempiä mausteseoksia tai ihmeellisyyksiä, vaan rehellisesti kasviksilta maistuvaa herkkua.

Parsarisotto

1 nippu vihreää parsaa - säästä nuput pinnalle! (+ vettä keittämisen)
0,5tl (ei kukkura) jauhettua kurkumaa

2 pientä sipulia
3 rkl voita
300g arborio- riisiä
1,5-2 dl valkoviiniä (semmonen sopiva loraus!)
n.7dl vettä
2 rkl kasvisfondia
100g aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
suolaa, pippuria
iso kourallinen parmesaanijuustoa raastettuna

annoksiin koristeeksi
reilusti parmesaania
keitetyt parsan varret
(tomaattikuutoita)
(avokadokuutioita)
(rucolaa tai basilikaa)

Kuori parsat ja paloittele karkeasti lohkoihin. Säästä nuput annoksen viimeistelyyn ja siirrä ne sivummalle. Kuumenna pieni kattilallinen suolavettä (1% suolaa veden painosta) kiehuvaksi ja keitä parsan varret suolavedessä täysin pehmeiksi, noin 5-8min. Valuta ylimääräinen vesi pois  (jätä tilkka kattilan pohjalle) ja soseuta parsa. Lisää lopuksi kurkuma ja siirrä sivuun.
Hienonna sipuli ja kuullota se voissa kattilassa läpikuultavaksi. Älä kärvennä ruskeaksi. Sekoita mukaan risottoriisi ja hämmentele about minuutin ajan jotta riisistä tulee hiukan läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja anna kiehua n.3 minuuttia, kunnes viini on imeytynyt riiseihin.

Valmista kasvisliemi: Kuumenna vesimäärä höyryäväksi ja sekoita siihen fondi.
Kun viini on imeytynyt riisiin lisää ensimmäinen kauhallinen kuumaa kasvislientä. Laske lämpöä niin, että liemi vain poreilee melko voimakkaasti, ei kuitenkaan kiehu. Lisää nestettä edelleen kauhallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen, mutta anna aina edellisen kauhallisen nestemäärän imeytyä riisiin ennen kuin lisäät seuraavan. Tähän vaiheeseen kuluu aikaa noin 15 minuuttia. Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on pehmeää mutta silti vielä pureskeltaessa napakkaa. Lisää parsasose sekä parmesaaniraaste ja aurinkokuivatut tomaatit. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Keitä parsan nuput nopeasti kiehuvassa vedessä kypsiksi tai paista ne voissa pannulla - voi antaa niihin herkullista makua!  Viimeistele annokset runsaalla tömäyksellä parmesaania, keitetyillä tai paistetuilla parsan nupuilla sekä esimerkiksi tomaatti/avokadokuutioilla. Tuore basilika / rucola olis bueno, vaan eipä ollut tällä kertaa kaapissa.. hehs



Saattaisit kiinnostua myös näistä

6 Suussasulavaa kommenttia

  1. Tämä kommentti ei nyt liity mitenkään tähän ihanan näköiseen risottoon, vaan johonkin aivan muuhun mihin olen kaivannut ammattilaisen neuvoja jo pitkään. Elikkäs, olen monta kertaa yrittänyt tehdä sacherkakun. Kohtaan aina saman ongelman hienosti edenneen projektin lähetessä loppuaan: miten saan suklaakuorrutuksen rikkomaan fysiikan lakeja ja pysymään kakun reunoilla? Kaikissa kuvissa kuorrute ympäröi kauniisti koko kaukun, mutta itse en saa mokomaa litkua pysymään mitenkään päin kakun reunoilla, vaan kaikki valuu rumasti alustalle. Olenko nyt vain tollo vai onko tähän jokin hieno kikka jonka voisit jakaa epätoivoisen lukijasi kanssa? Kiitos neuvoista jo etukäteen jos niitä löytyy

    VastaaPoista
  2. Puzzlemind: Helpoiten suklaakuorrutus pysyy kakun reunalla kun kakun käyttää pakastimessa tai jääkaapissa nopeasti ennen kuorrutusta. Niin ja juu, täytetty sacherkakku tulee tottakai pinnoittaa esimerkiksi aprikoosihillola taikka voikreemillä tasaiseksi,että lopputulos on täydellisen sileä. ;)

    VastaaPoista
  3. Oi, kuinka on herkullisen näköistä ruokaa! Sinä se osaat koota atrian kuin atrian myös esteettistä puolta silmällä pitäen. Uskon, että makukin on sitä mitä pitääkin. :) Hirveä nälkä iski, massuni oikein murahti täällä!

    VastaaPoista
  4. Pakko kysyy, et ku olin tos viikonloppuna laivalla ja mentiin siel ravintolaan syömään. Tilasin lohta ja sen kans oli risottoo. Se oli semmosta inhottavan puuromaista tönkköö ja oli helvetin pahaa! Pitääks sen olla semmosta vai kusiks ne sen homman totaallisesti?

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com