teemakakut täytekakut

Goottikakku

18.51Pahalapsi


Se on musta, se on hopea, se on violetti. Siinä on ruusuja, täytteenä sinertävän violettia hilloa ja valkeaa vaahtoa. Se on klassinen goottikakku. Epävirallisesti. Erilaisuus kunniaan, täytekakuissakin. Uskoisin monenkin mustiinpukeutuvan synkiön tyytyvän tavallisiin mansikkakermatäytteisiin ja hempeän söppänöihin konditoriakakkuihin, vaan ei täällä päin Suomea. Kaikki kaveripiirissäni varmaan tietävätkin, että väsään mustia täytekakkuja tilauksesta enemmän kuin mieluusti. Se on sydämen asia se.

Linkki

Kakun täytteet ovat tällä kertaa perinteiset, sekamarjahilloa ja kermavaahtoa. Täytekakkupohja tehty tutulla ja turvallisella ohjeella, jonka voi nappaista omiin reseptikansioihinsa mm. täältä.
Koristelussa kokeilin kuitenkin repäistä jotain erilaista. Mietiskelin samettisen violettia ja valuvaa kuorrutusta pitkät tovit, tai lähinnä sitä metodia jolla moisen toteuttaisin. "Royal icing", eli suomalaisittain älyttömän ötkymakea tomusokeri-valkuaiskuorrutus tuntui tunkkaiselta ja liian imelältä vaihtoehdolta, joten vedin suklaakortin takataskusta. Rehellisesti sanottuna en ollut kyllä koskaan aiemmin edes uskaltautunut värjäämään valkosuklaakuorrutusta, mutta rohkeus palkitaan, ainakin joskus. Valkosuklaakuorrutuksen tarkkaa ohjetta en toistaiseksi osaa sanoa, kun heittelin lähinnä aineksia totutulla mutu-tuntumalla. Kermaa ei kovin paljoa kuitenkaan tarvitse, sillä valkosuklaakuorrutuksesta kannattaa tehdä hiukan tummasuklaista kuorrutusta sakeampaa. (tai kuorrutus jää läpikuultavaksi, ei hyvä!) Keittelin jokatapauksessa valuvan violetin möllin niin, että kaadoin ensin kermalöräyksen kattilaan, lisäsin hammastikun päällä sopivasti väriä, kuumensin höyryäväksi ja sulatin valkosuklaat sekaan. Väriä ei kovin paljoa tarvita, sillä kuorrutus tummenee reeeeilusti valkosuklaita lisäillessä.


Pelkällä valkosuklaalla en kuitenkaan kakkua uskaltanut kuorruttaa, vaan valuvan pinnan alta pilkottaa tuttu ja turvallinen marsipaanipinta. HALLELUJA sille insinöörille, joka keksi tuoda mustan marsipaanin markkinoille! Olin löydön edessä aivan sanaton. Teki mieli kumartaa kaupan hyllyä ja sadatella kiitokset kaupan tädeille, mutta osasin onneksi pitää suuni kiinni. Aiemmilla mustien kakkujen tekokerroilla olen kironnut sitä mustan värin määrää joka marsipaanin värjäykseen on huvennut, mutta ne murheet ovat nyt vihdoin ohi. Mahtavaa! Muistutin kyllä varmasti kahvitarjousten perässä juoksentelevaa mummelia, kun hamstrasin varastoihin kerralla ainakin viisi..ei vaan kuusi pötköä tuota mustaa massaa. Ettei vain lopu varmasti kesken.




Saattaisit kiinnostua myös näistä

27 Suussasulavaa kommenttia

  1. Oli kyllä kaunis ja hyvänmakuinen kakku, nyt tekis mieli lissääkin! Ja khihii vai tällänen tarina kakulla olikin! Ihanaa, että mustaakin tullut markkinoille!

    VastaaPoista
  2. Jos joskus menen naimisiin, ihan varmasti tilaan kaakut sulta jos suostut tekemään!!

    VastaaPoista
  3. Leena: Joo, pari viikkoa sitten bongasin tuon mustan marsipaanin. Ehkä paras keksintö vähään aikaan! :D

    Katariina: Tottahan toki, jos vain kakkujen kuljetus ei tule ongelmaksi :)

    rosaparks: Kiitos! :) Hyväähän tuo vaikutti olevan makunsa puolestakin.

    VastaaPoista
  4. oh, upean näköinen kakku! Tuo ruusukoristus on kyllä aivan mieletön.

    VastaaPoista
  5. Paljonko maksaa sinulta tilattu kakku? :) About.

    VastaaPoista
  6. Oi miten hieno! Osaisinpa minäkin):

    VastaaPoista
  7. Upea kakku! Loistava toteutus.

    VastaaPoista
  8. No Halleluja, onpas kakku! Minä tykkään sellaisista, näyttävä, erilainen, silmiinpistävä. Hienoa!!!

    P.S. Myöhässä onnittelut Paulig makupari voitosta!

    VastaaPoista
  9. Öö. Yks kysymys: Miten tollasta raaskii syödä? :O

    VastaaPoista
  10. Upea kakku ja kelpais tämmöiselle "ei gootti" tytöllekin :D
    Mitens tuo musta marsipaani muuten käyttäytyi? Kun ostin kerran valkoista (sitä uutta,olikohan se dr.oetkerin...) niin sitä oli tosi hankala käsitellä, se oli tosi löysää ja makukaan ei muistuttanu marsipaania. Joten en ole mustaa uskaltanut ostaa :(

    VastaaPoista
  11. No eipä sitä meinannu raaskiakaan syödä!

    VastaaPoista
  12. Hyvännäköinen kakku! Jos käytät paljonkin mustaa (tai kirkkaanpunaista) marsipaania, Cakefixiltä saa 2.5 kg pakkauksissa tilattua, maku ja rakenne on erinomaisen hyvä, mukava työstettävä, suosittelen (niiden sokerimassakin on oikein hyvä)!

    VastaaPoista
  13. kaunis kakku, voi vitsi kun on taitavasti tehty!

    VastaaPoista
  14. Dr. Oetker myy mielestäni sokerimassaa, ei marsipaania :)

    Itsekin uskaltauduin kokeilemaan suklaakuorrutteen värjäämistä pastavärillä, tosin värjäsin maitosuklaakuorrutteen mustaksi vinyylilevykakkua varten (sokerimassa/marsipaani eivät olleet kakun syöjille mieluisa vaihtoehto) ja hyvähän siitä tuli melko pienellä värimäärällä!

    VastaaPoista
  15. WAU! Upea, upeampi, epein kakku hetkeen !
    Utelias hiiri ei ole, ainoastaan tiedonhaluinen :D - mitä se violetti hillosi oli?
    Mustikkaa vai orvokkiako?

    VastaaPoista
  16. Löysin taannoin kaupan karkkihyllystä sellaista kuin shallmans pehmeä toffee se on tuntumaltaan aika hyvää kakun kuorrutukseen ( pystyy kaulia) sitä saa myös mustana , lakun ja salmiakin makuisena... siinä myös hyvä vaihtoehto mustaan kakkuun!!

    VastaaPoista
  17. U-P-E-A!!! Todella hieno toteutus!

    VastaaPoista
  18. Kiitos kaikille kommenteista! Jostain kumman syystä kommenttitarkistus kusi pahemman kerran, ja näytti uudet kommentit yhdessä rysässä vasta tänään. Ö_Ö

    MinnaT: Tosiaan, tuo ostamasi vaalea töhnä on ollut varmasti sokerimassaa, joka ei kyllä sellaisenaan toimi kakun kuorrutuksessa kovinkaan mainiosti. (ainakaan tuo ötkerin versio, se on todella löysähköä.) Kannattaa sotkea ensi kerralla vaikkapa marsipaanin sekaan, niin kuorrutteesta tulee jämäkämpi. :) Marsipaani on todella helppo kaulittava ja käsiteltävä, kestää hyvin siirtelyä ja asettuu nätisti paikoilleen.

    Heleen: Kiitos vinkistä, pidetään mielessä!

    Anonyymi (18.1): Hassua, miulla ei käynyt maitosuklaan värjääminen mielessäkään, mutta itseasiassa, miksei! Jos valkosuklaan värjääminen onnistui, niin varmasti myös tavallisen kuorrutteen. Pitääpä testata :)

    nami-hiiri: Mustikka-vadelma-mansikkamarmeladin sekoitusta ;)

    Anonyymi(28.1): Kiitos vinkistä! Täytyypä katsastaa ensi kerralla karkkihyllyt tarkemmin! En oo itse moisia koskaan edes nähnyt :)

    VastaaPoista
  19. Aivan upean näköinen kakku,
    tuota katsellessa tuloo ihan itsellekin kakun teko himo. Vaikkakin teko on miellyttävämpää kuin syöminen. Ainakin itselle.

    VastaaPoista
  20. Kakkujahan voi tehdä vaikkei varsinaista juhlaa olisikaan. ;) Eikun vain väsäämään!

    VastaaPoista
  21. Näyttää niiiin hyvältä! Osaat kyllä tehdä kaikkea kivaa :)

    VastaaPoista
  22. Miten nuo ruusut on tehty (tai mistä ostettu+merkki?)

    VastaaPoista
  23. Mie olen tehnyt nämä kakussa näkyvät mustat ruusut marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta. :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com