bataatti ja peruna leipä

Ihan paras Perunaleipä

15.03Pahalapsi



Leipien huippumalli haussa, osa I

Se vaan menee automaattisesti niin, että itse tehtyä leipää tulee syötyä aivan liikaa kerralla. Kirjoittamaton sääntö. Leipää ei pitäisi viipaloida kuumana, koska se vaan menee niin. Eikä se ole ihan niin hyvääkään uunituoreena, mutta sanoppa se nälkäiselle leipurille sunnuntai-aamuna. Tämä erinomainen leipä on lähtöisin leipämaestro Aleksin blogista. Mie olen todella huono noudattamaan ohjeita, ja tätäkin ohjetta tuli sovellettua enempiä ajattelematta. (lue: tajusin jälkeenpäin vasta oikoneeni ihan urakalla).. Lopputulos oli kuitenkin kotitekoiseksi leiväksi enemmän kuin perfecto.

Mie en voi sietää perinteisten kotileipien kilometrin paksuisia kuoria, se vaan on ehdoton Ei. Kuorta pitää olla sopivasti, ei liikaa! Tuskin kukaan tykkää sellaisesta kivikovakuorisesta leivästä. Pottuleivän kuori muotoutui sellaiseksi semi-ohueksi, joka ei syödessä ritise hampaisiin. Me likey.


Näyttää tiiliskiveltä vaikkei sitä todellakaan ollut




Näiden jalkapallojen viillotus on vähän äähh.


Ihan paras Perunaleipä
alkuperäinen ohje TÄÄLTÄ

450 g vettä
90 g perunahiutaletta /perunasosejauhetta

Kiehauta vesi ja turvota perunasosejauhe/hiutaleet. Anna muhia pari tuntia jos jaksat odotella, taikinan tekoa voi tosin jatkaa myös malttamattomuuttaan kunnes mössö on jäähtynyt 25 asteiseksi. =D

700 g vehnäjauhoa
30 g öljyä
23 g siirappia
23 g hiivaa
15 g suolaa

Lisää kaikki aineet perunamössöön ja vaivaa yleiskoneessa taikinaksi.
Kaavi taikina jauhotetulle työtasolle ja anna levätä 10min. Riivaa taikina neljäksi noin 400g palleroksi ja anna levätä 20min. Muotoile leivät ja kohota tuotoksia peitettynä about 45min-1h. Siivilöi leivän pintaan jauhoa (jos jaksat ja haluat) ja tee viillot sahalaitaisella tomaatti tms. veitsellä.
Paista 210c uunissa kypsiksi, leipä on kypsä kun se kopisee pohjasta ja on kauniin värinen.





Saattaisit kiinnostua myös näistä

7 Suussasulavaa kommenttia

  1. Moni innostu leipomaan :)

    VastaaPoista
  2. Mo olen sule niin kade puisesta leipomispöydästä!

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Leipomienn on hyvä harrastus ^^

    Tinde: Ei se oo puinen :( se on tuommonen wannabe-puupöytä, laminaattikakkaa! :D mutta parempi ko ei mittää ^^

    VastaaPoista
  4. Love the look of the breads, and I guess you have enjoyed a nice cup of chai at the end. Cheers!

    VastaaPoista
  5. juuri leipä-ähkyä varoakseni teen niin pieniä taikinoita.. kirjojen ohjeita tulee yleensä juuri neljä ja se on mulle ihan liikaa.

    peruna tekee leipiin muuten usein ohuen ja pehmeän kuoren ja toi siirappi kanssa..

    VastaaPoista
  6. ohje kuulostaa hyvältä ja leipä näyttää vielä paremmalta...nams! ja leipä ähky on syntistä :D

    VastaaPoista
  7. Sulla pitäs osallistua leipäleipuri-kisaan:
    http://www.mtv3.fi/makuja/ajankohtaista.shtml?1275492

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com