Schwarzwaldin kakku | kirsikka - suklaakakku
20.44Pahalapsi
Harjoittelin jälleen Eurooppalaisten, perinteisten täytekakkujen tekoa.
Schwarzwaldin kakku on tietääkseni perinteisimpiä Saksalaisia täytekakkuja enkä kyllä ihmettele suosiota hetkeäkään.
Suklaakakkupohja kostutettuna kirsikkaviinalla / liköörillä ja täytettynä tuoreilla kirsikoilla + kermalla. Yksinkertaista, hyvää. Suosittelen!
maistusko?
Kakkutaikinaa tulee melko iso määrä, ja se kohoaa parhaiten 24cm kokoisessa irtopohjavuoassa. Pienemmässä vuoassa on se riski, että taikina tursuu yli.
Muista poistaa täytteen kirsikoista kivet! *Rousk Rousk*
Schwarzwald torte / kuchen
Raaka-aineet
Pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
4 kpl munia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl jauhettua mantelia
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
täyte:
200 g ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
0,75 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
600 g tuoreita kirsikoita (osa koristeluun)
1,5 dl kirsikkahilloa
0,75 dl kirsikkalikööriä
( 0,2 dl galliano - vaniljalikööriä)
0,3 dl vettä tai mehua
koristeluun:
tummaa suklaata, kirsikoita
4 dl kuohukermaa
mintun lehtia
Ohjeet
Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan 24 sentin kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kumoa taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä mielellään seuraavaan päivään peitettynä.
Jaa kakkupohja kolmeen osaan täysin jäähtyneenä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma ja sokerit. Poista kirsikoista kivet ja paloittele 500g kirsikoista (säästä 100g koristeluun).
Sekoita kostutusliemen ainekset keskenään: kirsikkalikööri, vaniljalikööri ja vesi.
Kostuta kakkupohjat likööriliemellä.
Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin hilloa,puolitettuja kirsikoita ja kermatäytettä.
Vatkaa kermaa kakun pinnalle ja levitä osa siitä lastalla ja pursota päälle ruusukkeita.
Rouhi suklaasta lastuja juustohöylällä tai terävällä veitsellä ja painele rouhetta kakun reunaan.
Voit halutessasi dipata tuoreet kirsikat sulaan suklaaseen niinkuin itse tein koristekirsikoille.
42 Suussasulavaa kommenttia
Wautsi miten hieno kakku! oikea taideteos!
VastaaPoistaIhanaa, kirsikkaa ja suklaata...!!! Herkullisen näköinen kakku!!=)
VastaaPoistaNo kuules, kylläpä palanen maistuisi! Tykkään yli kaiken tuoreista kirsikoista ja voisin syödä niitä vaikka miten paljon. =)
VastaaPoistaKääk, näyttää ja kuulostaa taivaallisen hyvältä... :P p.s. laitoin siule mailintynkää. :)
VastaaPoistaIhanan näköistä ja varmasti makuistakin, ite en kirsikoita voi syyä :( ehkä olen allerginen tai sit en vaan mausta pidä...mutta perheelle voisi joskus tehdä tätä herkkua :)
VastaaPoistaOo upea kakku ja maku on varmasti taivaallinen ;) Koristelu on ihanan yksinkertainen ja tyylikäs! Jotain tällaista on minunkin vielä kesän aikana pakko tehdä! Tuoreet kirsikat ovat niin ihania :)
VastaaPoistaNAMMM!!
VastaaPoistaLöysin sun blogin ja aloin seuraamaan tätä - todella herkullista.
Tämä on kyllä varmasti herkkua:o)
VastaaPoistaTäytyis itekkin joskus kokeilla.
Mmmm... tata olisi hauska maistaa. Ihan aidon schwartzwaldin kakun nakoista. Taalla Intiassa tulee maisteltua vaan paikallista versiota, johon ei tule viinoja... http://annagaram.vuodatus.net/blog/1934954/black-forest-cake/
VastaaPoistaIhanan mehevän, syötävän herkullisen näköinen kakunviipale sulla tossa kuvassa, nams.
VastaaPoistaOii!! Mitä herkkua! Näyttää niin herkulliselta ja muutenkin kaikin puolin upealta! Just vetelin napaani tuoreita kirsikoita. Malttaiskohan niitä joskus säästää leivontaankin? :)
VastaaPoistaNäyttää tosi hyvältä :)
VastaaPoistaUpeen näkönen kakku kyllä <3
VastaaPoistaOi mitä herkkua. Näyttää todella upealta!
VastaaPoistaOi miten herkullisen näköstä! :P Kirsikat maistuu varmasti ihanasti. :)
VastaaPoistaMun pitäis tehdä joku kirsikkainen suklaakakku iskän synttäripäivänä ja nyt tuli taas yks vaihtoehto lisää tohon listaan :D Ku en osaa päättää minkä noista teen. Tää kyl näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoistaOlisi kiva nähdä vegaaninen versio Schwartzwaldista, vaikka hienolta tuokin näyttää.
VastaaPoistaItse en enää jaksanut uudemmasta Immosta innostua, mutta esim. Diabolical Fullmoon Mysticism ja Pure Holocaust ja vielä Blizzard Beastskin maistuvat heh.
Maistuis, maistuis!!! Näyttää ihan yli-ihanalta!!!
VastaaPoistaUpea kakku!! Ja komeita kirsikoita olet löytänyt!!
VastaaPoistaUuu ;) Tosi hieno ja voin vaan kuvitella miten hyvältä tää maistuu!
VastaaPoistaAUTS, aivan ihanan näköinen!
VastaaPoistaKiitos kiitos. :)
VastaaPoistaOon miettiny kouluttautumista joko tarjoilijaksi tai hotellivirkailijaksi. Saapa nähdä, muuttuuko mieli vielä tulevina vuosina. ;)
Ihan innolla kyllä toisaalta odotan koulun alkua ja sitä minkälaista opiskelu tuolla tulee olemaan. :)
Saisinko tämän kakkuohjeen toteuttaa 50-vuotisjuhlissani.
VastaaPoistaTykkään sikana kirsikoista..pitää varmasti joskus kokeilla...
VastaaPoistaKomia kakku! Jawohl! Echt Klassiker! Kirsikkaa ja suklaata, ei voi olla paha.
VastaaPoistaNäyttää kyllä niiiiiiiin syötävän herkulliselta tuo kakku! Ihanasti koristeltu!
VastaaPoistaOi että minkä näköistä! Mulla on kans monesti haluttanu tehdä tätä, mutta on niin paljon kaikkea mitä pitäis kokeilla:P tämän perusteella ehdottomasti kokeilen!:)
VastaaPoistaEttä miten upeen näköinen kakku!
VastaaPoistaMiljoonasti kiitoksia kaikille kommenteista! :)
VastaaPoistaMarjaisa, saat toki hyödyntää tätä perinteistä kirsikkakakun ohjetta 50-vuotis juhlissasi. Voin jopa suositella tätä kakkua ihan erityisesti, koska tämä on todella herkullista. ;)
Vautsi! Nämä sinun luomukset on aivan uskomattoman upeita!!!!
VastaaPoistaPidin kerran eräälle naiselle kutsut ja hän oli tätä tehnyt. Oli aikanaan asunut 20v saksassa eikä suostunut kertomaan MITÄÄN minulle tai vieraille mitä kakkuun oli laittanut. Hieman oli outo tyyppi muutenkin.. No,kiitti kun kerroit mitä laitoit,nyt tiedän mitä silloin söin.. ;)
VastaaPoistaAurinkoista viikonloppua.
Kiva että aiemmin syöty herkku selvisi! Suosittelen ehdottomasti testaamaan jos yhtään suklaasta tykkäilet :) Koko kakku on kokonaisuudessaan melkoista herkkua.
VastaaPoistaNo kyllä maistuisi - mahtavan herkullisen näköinen
VastaaPoistaJihuuuuu!!!! Mamma mia.....mitä kakkuja täällä onkaan!.....miulle maistiaisa;)
VastaaPoistaTämä on ihanaa kakkua...kauan sitten olen itsekkin tejnyt...saanut olen useammankin kerran herkutella muiden tekemällä. Kirsikkafani kun olen, siksikin ihanaa.
VastaaPoistaEnsimmäistä kertaa ehdin kunnolla vastavierailulle tänne ja tämä kakku taitaa päästä heti ensi viikolla kokeiluun jos jostain vielä löytää kirsikoita. Hienoja juttuja! Saakohan linkitellä, niin muistan tulla useamminkin vierailemaan?
VastaaPoistaKiitokset kommentistasi Leipuri! Tottakai saat linkittää blogiini :)
VastaaPoistaoi että mitä herkkuja oot taikonut, ihan tuli valinnanvaikeus, että mihin kohtaa sulle kommenttia jättäisin :). mie oon aina haaveissani halunnut tehdä tätä kakkua :p, varmasti hyvää ja kaunis muutenkin. olet taitava tyttö!
VastaaPoistaJuu-u, maistuis!
VastaaPoistaKerrassaan upea Schwarzwald Torte ! Nyt sain tilaisuuden mainita, että teet Sacherinkin oikeaoppisesti ! Koristelet juuri niinkuin pitää , vain nimi pintaan, kaikki muu on 'syntiä' :D ! Mahtavaa työtä! terv. nami-hiiri
VastaaPoistaHieno blogi sulla on kyllä, kiitos siitä, mutta eikö Schwarzwaldin kakku tule alunperin Itävallasta?
VastaaPoistaEeva-Liisa! Schwarzwaldin kakku on kyllä maailman parasta, suussasulavaa.
VastaaPoistaHanna, kyllä maistui meilläkin ;D
NamiHiirulainen: Kiitoskiitos! :) Noinhan se sacheri pitääkin tehdä.
Anonyymi: Kiitokset kiitokset :) Itseasiassa schwarzwaldin kakku on ihan mahdollisimman perinteinen Saksalainen kakku. Sacher on Itävallan perinteisin torttu. ;)