Eurooppalaiset täytekakut makea leivonta

Schwarzwaldin kakku | kirsikka - suklaakakku

20.44Pahalapsi



Harjoittelin jälleen Eurooppalaisten, perinteisten täytekakkujen tekoa.
Schwarzwaldin kakku on tietääkseni perinteisimpiä Saksalaisia täytekakkuja enkä kyllä ihmettele suosiota hetkeäkään.
Suklaakakkupohja kostutettuna kirsikkaviinalla / liköörillä ja täytettynä tuoreilla kirsikoilla + kermalla. Yksinkertaista, hyvää. Suosittelen!

maistusko?



Kakkutaikinaa tulee melko iso määrä, ja se kohoaa parhaiten 24cm kokoisessa irtopohjavuoassa. Pienemmässä vuoassa on se riski, että taikina tursuu yli.
Muista poistaa täytteen kirsikoista kivet! *Rousk Rousk*


Schwarzwald torte / kuchen
Raaka-aineet

Pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
4 kpl munia
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl jauhettua mantelia
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

täyte:
200 g ranskankermaa
2 dl kuohukermaa
0,75 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

600 g tuoreita kirsikoita (osa koristeluun)

1,5 dl kirsikkahilloa

0,75 dl kirsikkalikööriä
( 0,2 dl galliano - vaniljalikööriä)
0,3 dl vettä tai mehua

koristeluun:

tummaa suklaata, kirsikoita
4 dl kuohukermaa
mintun lehtia

Ohjeet

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä, halkaisijaltaan 24 sentin kakkuvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kumoa taikina vuokaan ja paista noin 50 minuuttia, kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna kakkupohjan jäähtyä mielellään seuraavaan päivään peitettynä.
Jaa kakkupohja kolmeen osaan täysin jäähtyneenä.


Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen ranskankerma ja sokerit. Poista kirsikoista kivet ja paloittele 500g kirsikoista (säästä 100g koristeluun).

Sekoita kostutusliemen ainekset keskenään: kirsikkalikööri, vaniljalikööri ja vesi.
Kostuta kakkupohjat likööriliemellä.
Kokoa kakku levittämällä kerrosten väleihin hilloa,puolitettuja kirsikoita ja kermatäytettä.



Vatkaa kermaa kakun pinnalle ja levitä osa siitä lastalla ja pursota päälle ruusukkeita.

Rouhi suklaasta lastuja juustohöylällä tai terävällä veitsellä ja painele rouhetta kakun reunaan.
Voit halutessasi dipata tuoreet kirsikat sulaan suklaaseen niinkuin itse tein koristekirsikoille.




Saattaisit kiinnostua myös näistä

42 Suussasulavaa kommenttia

  1. Wautsi miten hieno kakku! oikea taideteos!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, kirsikkaa ja suklaata...!!! Herkullisen näköinen kakku!!=)

    VastaaPoista
  3. No kuules, kylläpä palanen maistuisi! Tykkään yli kaiken tuoreista kirsikoista ja voisin syödä niitä vaikka miten paljon. =)

    VastaaPoista
  4. Kääk, näyttää ja kuulostaa taivaallisen hyvältä... :P p.s. laitoin siule mailintynkää. :)

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköistä ja varmasti makuistakin, ite en kirsikoita voi syyä :( ehkä olen allerginen tai sit en vaan mausta pidä...mutta perheelle voisi joskus tehdä tätä herkkua :)

    VastaaPoista
  6. Oo upea kakku ja maku on varmasti taivaallinen ;) Koristelu on ihanan yksinkertainen ja tyylikäs! Jotain tällaista on minunkin vielä kesän aikana pakko tehdä! Tuoreet kirsikat ovat niin ihania :)

    VastaaPoista
  7. NAMMM!!
    Löysin sun blogin ja aloin seuraamaan tätä - todella herkullista.

    VastaaPoista
  8. Tämä on kyllä varmasti herkkua:o)
    Täytyis itekkin joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Mmmm... tata olisi hauska maistaa. Ihan aidon schwartzwaldin kakun nakoista. Taalla Intiassa tulee maisteltua vaan paikallista versiota, johon ei tule viinoja... http://annagaram.vuodatus.net/blog/1934954/black-forest-cake/

    VastaaPoista
  10. Ihanan mehevän, syötävän herkullisen näköinen kakunviipale sulla tossa kuvassa, nams.

    VastaaPoista
  11. Oii!! Mitä herkkua! Näyttää niin herkulliselta ja muutenkin kaikin puolin upealta! Just vetelin napaani tuoreita kirsikoita. Malttaiskohan niitä joskus säästää leivontaankin? :)

    VastaaPoista
  12. Upeen näkönen kakku kyllä <3

    VastaaPoista
  13. Kukkutimurusten Laura27. kesäkuuta 2009 klo 17.23

    Oi mitä herkkua. Näyttää todella upealta!

    VastaaPoista
  14. Oi miten herkullisen näköstä! :P Kirsikat maistuu varmasti ihanasti. :)

    VastaaPoista
  15. Mun pitäis tehdä joku kirsikkainen suklaakakku iskän synttäripäivänä ja nyt tuli taas yks vaihtoehto lisää tohon listaan :D Ku en osaa päättää minkä noista teen. Tää kyl näyttää tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  16. Olisi kiva nähdä vegaaninen versio Schwartzwaldista, vaikka hienolta tuokin näyttää.

    Itse en enää jaksanut uudemmasta Immosta innostua, mutta esim. Diabolical Fullmoon Mysticism ja Pure Holocaust ja vielä Blizzard Beastskin maistuvat heh.

    VastaaPoista
  17. Maistuis, maistuis!!! Näyttää ihan yli-ihanalta!!!

    VastaaPoista
  18. Upea kakku!! Ja komeita kirsikoita olet löytänyt!!

    VastaaPoista
  19. Uuu ;) Tosi hieno ja voin vaan kuvitella miten hyvältä tää maistuu!

    VastaaPoista
  20. AUTS, aivan ihanan näköinen!

    VastaaPoista
  21. Kiitos kiitos. :)
    Oon miettiny kouluttautumista joko tarjoilijaksi tai hotellivirkailijaksi. Saapa nähdä, muuttuuko mieli vielä tulevina vuosina. ;)
    Ihan innolla kyllä toisaalta odotan koulun alkua ja sitä minkälaista opiskelu tuolla tulee olemaan. :)

    VastaaPoista
  22. Saisinko tämän kakkuohjeen toteuttaa 50-vuotisjuhlissani.

    VastaaPoista
  23. Tykkään sikana kirsikoista..pitää varmasti joskus kokeilla...

    VastaaPoista
  24. Komia kakku! Jawohl! Echt Klassiker! Kirsikkaa ja suklaata, ei voi olla paha.

    VastaaPoista
  25. Näyttää kyllä niiiiiiiin syötävän herkulliselta tuo kakku! Ihanasti koristeltu!

    VastaaPoista
  26. Oi että minkä näköistä! Mulla on kans monesti haluttanu tehdä tätä, mutta on niin paljon kaikkea mitä pitäis kokeilla:P tämän perusteella ehdottomasti kokeilen!:)

    VastaaPoista
  27. Miljoonasti kiitoksia kaikille kommenteista! :)
    Marjaisa, saat toki hyödyntää tätä perinteistä kirsikkakakun ohjetta 50-vuotis juhlissasi. Voin jopa suositella tätä kakkua ihan erityisesti, koska tämä on todella herkullista. ;)

    VastaaPoista
  28. Vautsi! Nämä sinun luomukset on aivan uskomattoman upeita!!!!

    VastaaPoista
  29. Pidin kerran eräälle naiselle kutsut ja hän oli tätä tehnyt. Oli aikanaan asunut 20v saksassa eikä suostunut kertomaan MITÄÄN minulle tai vieraille mitä kakkuun oli laittanut. Hieman oli outo tyyppi muutenkin.. No,kiitti kun kerroit mitä laitoit,nyt tiedän mitä silloin söin.. ;)
    Aurinkoista viikonloppua.

    VastaaPoista
  30. Kiva että aiemmin syöty herkku selvisi! Suosittelen ehdottomasti testaamaan jos yhtään suklaasta tykkäilet :) Koko kakku on kokonaisuudessaan melkoista herkkua.

    VastaaPoista
  31. No kyllä maistuisi - mahtavan herkullisen näköinen

    VastaaPoista
  32. Jihuuuuu!!!! Mamma mia.....mitä kakkuja täällä onkaan!.....miulle maistiaisa;)

    VastaaPoista
  33. Tämä on ihanaa kakkua...kauan sitten olen itsekkin tejnyt...saanut olen useammankin kerran herkutella muiden tekemällä. Kirsikkafani kun olen, siksikin ihanaa.

    VastaaPoista
  34. Ensimmäistä kertaa ehdin kunnolla vastavierailulle tänne ja tämä kakku taitaa päästä heti ensi viikolla kokeiluun jos jostain vielä löytää kirsikoita. Hienoja juttuja! Saakohan linkitellä, niin muistan tulla useamminkin vierailemaan?

    VastaaPoista
  35. Kiitokset kommentistasi Leipuri! Tottakai saat linkittää blogiini :)

    VastaaPoista
  36. oi että mitä herkkuja oot taikonut, ihan tuli valinnanvaikeus, että mihin kohtaa sulle kommenttia jättäisin :). mie oon aina haaveissani halunnut tehdä tätä kakkua :p, varmasti hyvää ja kaunis muutenkin. olet taitava tyttö!

    VastaaPoista
  37. Kerrassaan upea Schwarzwald Torte ! Nyt sain tilaisuuden mainita, että teet Sacherinkin oikeaoppisesti ! Koristelet juuri niinkuin pitää , vain nimi pintaan, kaikki muu on 'syntiä' :D ! Mahtavaa työtä! terv. nami-hiiri

    VastaaPoista
  38. Hieno blogi sulla on kyllä, kiitos siitä, mutta eikö Schwarzwaldin kakku tule alunperin Itävallasta?

    VastaaPoista
  39. Eeva-Liisa! Schwarzwaldin kakku on kyllä maailman parasta, suussasulavaa.

    Hanna, kyllä maistui meilläkin ;D

    NamiHiirulainen: Kiitoskiitos! :) Noinhan se sacheri pitääkin tehdä.

    Anonyymi: Kiitokset kiitokset :) Itseasiassa schwarzwaldin kakku on ihan mahdollisimman perinteinen Saksalainen kakku. Sacher on Itävallan perinteisin torttu. ;)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com