alkuruoka bataatti ja peruna

(Kotona) Amarillon kolmen ruokalajin menuu

23.37Pahalapsi

Meijän oma Hill billy :


Tässä kuva amarillon Hill billys country chicken -annoksesta: (kaunis, eikö?)


Tehtiin Peten kanssa yhdessä ruokaa.
Ihana äijän turjake, kun jaksaa opetella yhessä miun kanssa ruoan tekkoo. ^__^

"Amarillon" kolmen ruokalajin menuu.
Alkuruokana ihan perinteinen nacholautanen ja siihen kaveriksi kolme dippiä ja ite tehtyjä friteerattuja herkkuja. Uppopaistettuja, cheddar-juustolla täytettyjä pepperoneja + herkkusieniä.
Dippeinä cheddar-dippi, guacamole , tulinen salsa."


Alkupöperö


------------------------------------------------------------------------------------------------------



Friteeratut , cheddarjuustolla täytetyt jalapenot
Raaka-aineet
1 prk jalapenoja / pepperoneja
1 pkt cheddar-juustoa viipaleina
(sulatejuustotyyppinen)
30 g tuorejuustoa notkistamaan

friteeraustaikina:
reilu 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl korppujauhoja
3 kpl kananmunan keltuaista
3 dl vettä
1 dl maitoa

0,5 litraa öljyä paistamiseen

Ohjeet
Survo cheddar-juusto ja tuorejuusto tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
Leikkaa jalapenosta kanta pois ja huuhtele siemenet valuttamalla vettä ohuena norona jalapenon sisään.
Kuivaa jalapenot hyvin.

Aseta pursotuspussiin n.2cm kokoinen pyöreä metallinen tylla.
Lusikoi cheddar pursotuspussiin ja pursota jokaisen jalapenon sisälle niin, että juustotäytettä menee mahdollisimman syvälle jalapenon tyveen asti.

Sekoita taikinan ainekset keskenään ja tarkista jauhon määrä! 4dl on arvio, taikinan pitää olla melko paksua, hieman lettutaikinaa paksumpaa.

Varaa työpisteeseen:
*patalaput
*kattilan kansi
*papereita pyyhkimiseen (jos öljyä roiskuu levylle)
*pelti tai lautanen jonka päällä paksu kerros talouspaperia
*reikäkauha

Uppopaisto:
Kuumenna öljy pienessä padassa n.170 asteiseksi.
Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi jalapeno.
Rasva on sopivan kuumaa, kun jalapeno nousee heti pintaan ja öljy alkaa "siristä" jalapenon ympärillä.

Kieritä jalapenot taikinassa muutama kerrallaan ja paista öljyssä kullanruskeiksi.
Valuta jalapenot talouspaperoidun lautasen päällä ja tarjoile lämpiminä.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pääruokana " Hill Billy's Country chicken" Eli amarillon listan mukaan tehtynä:
Pariloitu broilerinfilee, pippurituorejuusto ja kirsikka-punaviinikastiketta
sekä pariloitua ananasta. Lisänä lämpimiä kasviksia sekä uuniperuna chipotlevoilla.

Pottuva, pottuva (aameeriikan herkkuva)


Teimme pääruoan täsmälleen samaan tyyliin kuin Amarillossa (tosin kaikki tehtiin itse ja soveltaen koska ohjeita ei tietenkään löydy)
Ja lisäksi koristelimme + kokosimme annoksen ehkä vähän eri tapaan kuin miten se normaalisti kootaan.
Pariloitu ananas ja broileri valmistettiin "LOISTAVALLA" grilliparilalla joka ei kyllä luultavimmin edes sovellu liedellä käytettäväksi :D
Parila taipui kuumalla levyllä kärvennellessä kuprulle keskeltä, mutta kyllä sillä jonkinnäköiset raidat ruokaan saa.

Valmis nänänäs



Chipotlevoi on amarillon mukaan savuchilivoita joten teimme myös sitä itse.
Löysin kaupasta savusuolaa ja sain voihin sen avulla pienen häivähdyksen nuotion makua.
Lisäksi käytettiin voihin tuoretta chiliä ja chilijauhetta.
Punaviinikastikkeen valmistin niin, että paahdoin ensin kasvikset reilusti kuumalla pannulla pähkinäisessä voissa.
Kastikkeeseen käytetty punkkua, tomaattipyrettä, balsamicoa, viherpippuria, laakerinlehteä, kirsikkahilloa ja valkosipulia.
Ja lihafondia lihaliemen puutteessa.


------------------------------------------------------------------------------------------------------


Chipotle maustevoi (savuchili maustevoi)
Raaka-aineet
250 g voita
n.1 tl savusuolaa tai vastaava
määrä nestemäistä
savuaromia
1 kpl punainen chili tai pepperoni
hienonnettuna (voimakas)
1 tl chilijauhetta
0,5 tl paprikajauhetta
pippuria rouhittuna, suolaa

Ohjeet
Silppua chili ja sekoita pehmeään voihin.
Sekoita voihin myös muut mausteet ja lisää savusuolaa vähitellen maun mukaan. Testaa savun makua vaikka levittämällä voita hieman ruisleivän reunalle. Savun pitää maistua voissa hieman.

Levitä voi tangoksi kelmun päälle ja pyöritä kelmun avulla pötköksi.
Kieritä pötkön päät karkkimaisesti suppuun.
Aseta rulla folion päälle ja rullaa foliosta napakka paketti voipötkön ympärille.
Kieritä rullaksi ja anna jähmettyä kylmässä.

Leikkaa maustevoista uuniperunalle viipaleita tai käytä esim. pihvin päällä

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kirsikka - punaviinikastike

Raaka-aineet
200 g kasviksia reiluina paloina :
porkkana, punasipuli, selleri,
palsternakka
4 kpl valkosipulin kynttä

3 dl lihalientä
1,5-2 tl lihafondia
4 dl punaviiniä
2 tl tomaattipyrettä
1,5 rkl tummaa balsamico- etikkaa
0,5 prk kirsikkahilloa
6 kpl viherpippuria
0,5 tl kuivattua basilikaa
1 kpl laakerinlehti

voita paistamiseen

2 rkl maizenaa + kylmää vettä tilkka

Ohjeet
Hienonna kasvikset reiluiksi, n.20g paloiksi.
Käytä 1 osa porkkanaa, 1 osa sipulia ja 1 osa selleri + palsternakka

Sulata voi kattilassa ja anna ruskistua.
Ruskista kasvikset kattilassa niin että ne ottavat reilusti väriä.
Jos käytössäsi on lihan rippeitä niin freesaa nekin. (esim. naudanlihasta)
Lisää ruskistuksen loppuvaiheella valkosipulit ja kuullota kevyesti.
Lisää punaviini, balsamico, lihaliemi + fondi , tomaattipyree, kirsikkahillo, viherpippurit, basilika ja laakerinlehti.
Mausta maun mukaan suolalla.

Hauduta kastiketta 30 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla.
Siivilöi kastike tiheän siivilän läpi puhtaaseen kattilaan ja kuumenna höyryäväksi.
Sekoita maizena kylmään veteen. (n.3rkl vettä)
Kaada saoste ohuena nauhana kastikkeeseen kokoajan hämmentäen.
Anna kiehahtaa ja tarjoile.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rehulooota


Tuorejuusto valmistettiin sekoittamalla valkosipulituorejuustoon ronskilla kädellä pippuria.
Tuorejuusto käytettiin mikrossa pienen hetken ajan jotta pehmenee :)
Paistettuina kasviksina käytimme tuoreita vihreitä papuja, keltaista kesäkurpitsaa, porkkanaa.

Jälkiruokana koti-amarillon "Blueberry muffin "
= mustikkamuffinia ja mustikkajäätelöä. Lisänä mansikkakastiketta ja kermavaahtoa.
Tein muffinssit ihan perusohjeen mukaan ja jäätelönä käytimme Aino -sarjan mustikkapiirakkajäätelöä.
Mansikkakastikkeena toimi mansikkacoulis - eli siirappityyppinen paksu mansikkakastike.



------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tarjoilija, lautasellani on verta


Mansikka coulis ( mansikkakastike )
Raaka-aineet

0,5 dl vettä
2 dl sokeria
200 g mansikoita (pakaste)

Ohjeet

Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi kunnes sokeri sulaa.
Lisää mansikat ja anna niiden pehmetä selvästi kastikkeessa.
Kuumenna kastiketta kunnes se sakenee hieman ja siivilöi lämpimänä.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä kastikkeena.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mustikkamuffinssit ( rahkalla)
Raaka-aineet:
2 kpl kananmunia
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa
100 g sulatettua voita
1 prk rahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
100 g mustikoita

Ohjeet:
Vaahdota munat ja sokeri.
Lisää maito, rahka ja sula voi muna-sokerivaahtoon.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinaan.
Lisää mustikat taikinaan JÄISINÄ!
Sekoita vain sen verran että mustikat sekoittuvat taikinaan.
Paista muffinssit mielellään mufinssipellillä paperisissa muffinivuoissa.
Täytä vuoat aivan yläreunaan asti ja paista 200 asteessa n. 15-20min / kokeile kypsyyttä cocktailtikulla kypsennyksen loppuvaiheilla!


Saattaisit kiinnostua myös näistä

22 Suussasulavaa kommenttia

  1. Heh, musta toi teidän itse tekemä annos on paljon herkullisemman ja houkuttelevamman näköinen, kuin esikuvansa. Mielettömän herkullisen näköiset annokset on...ei voi muuta sanoa. Maistuis kyllä mullekkin!! Oma "Amarillo" pystyyn vaan (sehän vois olla vaikka Decarillo). Mä ainakin tuun käymään :)

    VastaaPoista
  2. Uskomatonta! Tätä sanaa lienen jo monta kertaa käyttänyt sinun bogia lukiessa... ;)

    Taidanpa ottaa tästä mallia kun teen joku sunnuntai ruokaa rakkailleni!

    VastaaPoista
  3. Vesi kielellä katselen näitä herkkuja :P

    VastaaPoista
  4. hyi kävin juuri ekaa kertaa amarillosssa ja koskaan en enää.. varmaan joka aine osa oli valmiskamaa suoraan tukusta, lämmitetty vähän ja koottu kasaksi.

    VastaaPoista
  5. Tosi herkullisen näköistä, minullekin maistuisi!

    VastaaPoista
  6. Oma annoksenne on tosiaankin hienompi kuin ravintolan! Vau mitka koristelut taas jalleen :)

    VastaaPoista
  7. Hei, löysin muuten Prismalta kookosmaitojen vierestä kondensoitua maitoa, sitä makeutettua, ja n. 1,5 tunnin keittämisen jälkeen oli aivan ihana, makea kinuski valmis! Noita söpöjä sormisuolapurkkeja oon myös katsellut, varsinkin sitä pinkkiä :)

    VastaaPoista
  8. Amarillo osaa kyllä kusta viimeisenkin viehättävyyden ruuastaan viimeistään tolla järkyttävällä lautasella. Näyttäis törkeesti paljon paremmalta valkoisella, kuten sun annos.

    VastaaPoista
  9. kivoja ruokia, mutta kun sä näet tällasen kauhean vaivan ruoan eteen jota et itse syö, niin mitä sä sitten söit? tai yleensäkin kun teet muille liharuokia?

    VastaaPoista
  10. Kiitoos kaikille kommenteista!! :)

    Aleksi: oot oikeessa, amarillo KÄYTTÄÄKIN lähestulkoon ainoastaan valmiskamaa. Melkeimpä jokainen raaka-aine tulee sinne paistovalmiina.

    Dr Jerusalem: Ite inhoan myös tuota lautasta. En tiiä mikä siinä on, mutta tuo sekavärinen reuna sotkee koko ruoan ulkonäön.

    Anonyymi: Söin itse alkuruoaksi tacoja ja salsadippiä ja tuota guacamolea :)
    Pääruokana täytettyjä tortilloita (soijarouhetta jne)
    Jälkkäriksi mehujäätä.
    Yleensä teen itselleni vielä ruoat erikseen kun kokkaan liharuokaa.

    VastaaPoista
  11. Ainiin, ja kiitos Sinttu loistavasta vinkistä!
    Suuntimo on seuraavaksi prismaa päin ;)

    VastaaPoista
  12. Aah, mikä menu taas! :) Amarillo on aika hyvä paikka ;)

    VastaaPoista
  13. Ei ainakaan tekeminen lopu sulta ;) Mullaki on kakun tekoo mahollisesti viikonloppuna tiedossa, ainakin serkulla on synttärit ja sovittiin, et oisin sen tehny... En tiiä oikein tokarista... :D Kyllä varmaan ihan hyvä todistus tulee, mutta voin kyllä sanoo varmaks että huonontuu joulusta. Mutta jos sillä lukioon pääsis, nii ois ihan kiva. Kun siis vaan Varkauden lukioon hain. Kesälomaks ei mulla oo oikein sen kummempia suunnitelmia, joku huvipuistoreissu oli tarkotus tehä ja meen ainaki sitte sinne Suonenjoen mansikkakarnevaaleille :) Ja isostelen yhen leirin. Mitäs suunnitelmia sinulla on?

    VastaaPoista
  14. Mahtava annos jälleen! Kyllä kelpaisi ilomielin :)

    VastaaPoista
  15. En oo varmaan menossa mihinkää festareille, mutta Pipefestissä haluaisin käyä ja varmaa siellä Ruisrockissa jos kerta Slipknot oli siellä... :)

    VastaaPoista
  16. Aah, mitä ihania herkkuja:) Niin herkullisen näköisiä ja selvästi tunteella tehtyjä .)

    VastaaPoista
  17. Samaa mieltä, että teidän tekemä annos oli paljo paremman näkönen ku Amarillon vastaava. Nam, mitä kaikkia herkkuja! :)

    VastaaPoista
  18. Voi mitä ihanuuksia olet taas tehnyt. Täällä vaan kuola valuu näppikselle.

    VastaaPoista
  19. Upeita luomuksia, kieli nielastiin jo!
    Tuosta äijän turjakkeesta kannattaa pitää kovasti kiinni, kun näyttää noin kehityskelpoiselta! =))

    VastaaPoista
  20. Oo, kylläpä on taas kunnon syömiset jälkiruokineen, naminam! Ja tarjolle asettelu on ensiluokkaista, oma annoksesi on paljon kauniimpi kuin ravintolan alkuperäinen! :D Maistuis kyllä mullekin. Jälkkäri kruunaa kokonaisuuden. :)

    VastaaPoista
  21. Pete (äijän turjake;)
    On siulla hyvä opettaja;)
    Nyt tuli nälkä! on niin herkullien näköisiä annoksia.

    VastaaPoista
  22. Voi vitsi miten hyvältä näyttää, ite tykkään amarillon garlic chickenistä, tuota countryä vois joskus testata kans. Siellä ne kyllä joskus lätkii ne ruoat ihan miten sattuu lautasille... Mutta nälkä tuli katsellessa ja lukiessa taas :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com