Nyt syksyn aikaan luulisi omenapuiden tursuavan omenoita ylenpalttisesti, toisin kävi tosin mummoni omenapuille. Viileät kelit verottivat satoa jonkun verran, mutta onneksi kotimaisia omppuja jäi riittävästi piirakoita, hilloja ja muita ihania omenaherkkuja varten!
Tavalliset omenapiirakat ovat hyviä, suorastaan maukkaita yksinkertaisuudessaan.
Tällä kertaa päätin testata erilaisempaa versiota omenapiirakkaisesta: lisäsin omenaystävän kaveriksi marsipaania ja sitruunaa raastettuna..
Antaa kivasti hapokkaille omenoille lisämakeutta ja makua, kunhan ei vaan raasta vahingossa sormiaan joukkoon niinkuin mie tein.
"Can't you see me bleeding, i'm losing control" -Blutengel
Raaka-aineet
200 g voita
2 dl sokeria
2 kpl kananmunia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
0,5 dl maitoa
4 kpl omenoita
1 pötkö (200g) marsipaania
1 kpl sitruunaa
(fariinisokeria pinnalle)
Ohjeet
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen joukkoon.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Raasta marsipaani karkeaksi raasteeksi. Raasta yhden sitruunan kuori ja purista mehu talteen. Sekoita mehu ja kuoriraaste marsipaaniraasteen joukkoon.
Ripottele marsipaaniraaste taikinan päälle.
Pilko omenat ja ripottele ne marsipaaniraasteen päälle.
Ripota päälle halutessasi hieman fariinisokeria.
Paista uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia.
3 Suussasulavaa kommenttia
Marsipaani on ihanaa ja sitä saa aivan liian harvoin!
VastaaPoistaTuo seuraava mansikkakeikauskakkukin näyttää käsittämättömän mehevältä :-P
Totta, marsipaania tulee käytettyä leivonnassa liian harvoin. ( tai jos sitä käyttää, on ainakin meillä käyttökohde lähes aina joku rinsessakakku)
VastaaPoistaMarsipaania? Tätähän on kokeiltava, mä rrrrakastan marsipaania!
VastaaPoistaihan samaa sanon kuin ylimuulikin tuosta mansikkakeikauskakusta.
Krisu