hampurilainen kasvisruoka

Vegaaninen nyhtöporkkana | hampparit, hodarit, tortillat

18.41Pahalapsi



Okei. Oikein hävettää myöntää, että oon haudutellut tätä reseptiä arkistossa luonnoksena kohta kokonaiset NELJÄ VUOTTA. Neljä pitkää vuotta........ Tää sapuska oli miun mielestä ekalla maistelukerralla jo tosi hyvää ja oon tehnyt tätä nyhtöporkkanaa burgereiden väliin useeseenkin otteeseen. En vissiin ollut aikoinaan tyytyväinen näihin tässä postauksessa näkyviin kuviin ja no, koko juttu jäi sit julkaisematta. Semmoista se on olla minä...

Nyhtöporkkana on maultaan melko makeahkoa ja kaipaa kylkeen jotain suolaista, esim. valkosipulimajoneesia ja/tai suolaista juustoa tai kunnon tuhdin coleslawin. Erityisen hyvää tää on myös tortilloiden välissä kunnon blue cheese - dipin kanssa tarjoiltuna. (poppamiehen blue cheese dipmix + vegaaninen majoneesi .. nam) Herkkua tää on myös hodareissa: kylkeen kasvis-chorizomakkaraa, paahdettua sipulirouhetta ja sinappia.


Nyhtöporkkana

5 isohkoa porkkanaa
1 keskikokoinen sipuli
oliiviöljyä
sormisuolaa, pippuria


BBQ KASTIKE:
2,4dl paseerattua tomaattia
3 kynttä valkosipulia
0,6dl viinietikkaa
0,7dl fariinisokeria
1tl suola
1tl sipulijauhe
1/4tl kumina
1/4tl valkopippurijauhe
puolikas sitruuna
3 kokonaista jalapenoa (säilyke)
1tl oliviiöljyä
1tl korianterijauhetta
tippa nestesavuaromia

Lämmitä uuni 200c
Raasta porkkana ja sipuli, laita ne pannuun jossa leivinpaperi pirskota päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa. paahda kasviksia uunissa 20min, sekoittele pari kertaa paiston aikana.

BBQ - kastike:
Mittaa kaikki aineet soseutusta kestävään astiaan (esim. teräskattila, teflon ei käy), ja sörssää tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Kiehauta kastike ja sekoita porkkanat joukkoon. Keitä kasaan miedolla lämmöllä noin 10-15 minuutin ajan.

Tarjoile nyhtöporkkana esimerkiksi burgereiden välissä, hodareissa tai tortilloiden kera.




Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com