kastikkeet kasvisruoka

Vegaaninen porkkalapasta - Huijarin lohipasta!

18.14Pahalapsi


Porkkalapasta, eli vegaanisesta "kylmäsavulohesta" tehty pasta on huijarin pasta toden teolla, sillä se ei sisällä tippaakaan kalaa, mutta maistuu, tuoksuu ja näyttää aivan lohesta tehdyltä pastalta. Savu-aromilla marinoitu porkkana sopii pastan kylkeen kuin nakutettu, varsinkin silloin, kun pastakastikkeen makua pyöristää vegaanisella "ranskankermalla", kaurafraichella. Halutessaan valmiin pasta-annoksen pinnalle voi pusertaa tilkkasen tuoretta sitruunanmehua, mutta tämä pasta on kyllä herrojen herkkua ihan sellaisenaankin. Meillä jäi joululta kutakuinkin yhden normaalin porkkala-annoksen verran porkkalaa ylitse (sanoisinko että melko suolaista sellaista), niin en lisännyt tähän ruokaan laisinkaan suolaa. Kannattaa kuitenkin maistella valmista soossia ja tarkastella, tarvitseeko oma annoksesi ripsauksen suolaa vaiko ei. :)


Vegaaninen lohipastakastike- porkkanalohella

n. 3-4 annosta

1 annos vegaanista porkkalaa (esim. Chocochilin ohjeella)
2 kpl keskikokoista keltasipulia
nokare vegaanista margariinia (esim. Pirkka), tai esim. Neito voin makuista rypsiöljyä paistamiseen
1 ruokalusikallinen puolikarkeaa tai karkeaa vehnäjauhoa
1 prk (250g) oatlyn kaurakermaa
1dl vettä
0,5prk (100g) oatly kaurafraichea
kourallinen tuoretta tilliä
0,5rkl nestemäistä kasvisfondia (esim. touch of taste)
useampi rouhaisu mustapippuria myllystä
(suolaa, jos tarvitsee lisätä)
(annoksen pinnalle: loraus tuorepuristettua sitruunamehua ja tillin oksia)
++++ keitettyä pastaa

Ohjeet:
Valmista porkkala esim. Chocochilin ohjeen mukaan ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään vuorokausi. Kuori ja hienonna sipulit silpuksi. Suikaloi porkkala.
Kuumenna margariini tai rypsiöljy kattilassa, lisää sipulisilppu ja freesaa sipulit kullanruskeiksi.
Lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoa ja anna vehnäjauhon höyrähtää hetki sipulien seassa koko ajan sekoitellen. Lisää kaurakerma sekä vesi, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon suikaloitu porkkala.
Kiehuttele kastiketta miedolla lämmöllä noin 5-10min, kunnes kastike sakenee hieman. Silppua tällä aikaa tilli. Lisää kaurafraiche sekä tillisilppu ja sekoita kastike tasaiseksi. Tarjoile höyryävän kuuma loheton lohikastike pastan kaverina ja nautiskele!

TÄHÄN TULEE HIMO



Saattaisit kiinnostua myös näistä

0 Suussasulavaa kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

Popular Posts

Ehdota reseptiä!
Ehdota reseptiä ja saa se julkaistuksi ohjeineen osaksi Gastro Pahalapsen laajaa menua. Myös reseptitoiveet ja kehitysideat otetaan ilolla vastaan!

mestattua.teuraslihaa@gmail.com