Hernepestolla ryyditetty pasta on eräs arkiruokieni vanhimmista kiertolaisista. Peston koostumusta on tullut muunneltua yhdellä sun toisella lisäyksellä pähkinöistä parsakaaliin, mutta olen todennut tässäkin asiassa yksinkertaisuuden kaikkein parhaimmaksi vaihtoehdoksi. Ja jotta toistaisin vanhempienkin reseptien yhteydessä toistettua mietelausetta, laitetaan se vielä tähän uudestaan. Mitä nopeampaa ruoka on, sitä nopeammin vatsa saa täytettä. Eli eipä kerkeä kello puoltakaan tuntia tikittämään, kun saa lappaa apetta naamariin!
Hernepestopasta
2 annosta
1 ruuukku basilikaa
1 ruuukku basilikaa
200g pakasteherneitä
50g tuorejuustoa, joko maustamatonta tai vaikka valkosipulituorejuustoa
1 valkosipulin kynsi
0,75dl tuoreeltaan raastettua parmesaania
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Laita pasta tai spagetti kiehumaan kunnolla suolattuun veteen.
Valmista silläaikaa kastike.
Sulata herneet ja kuori valkosipulit. Litistä valkosipuli kevyesti veitsen välissä ja silppua karkeasti.
Raasta parmesaani.
Mittaa kaikki ainekset parmesaania lukuunottamatta astiaan, ja soseuta tasaiseksi survimella.
Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
Sekoita lopuksi joukkoon parmesaaniraaste.
Valuta kypsä pasta ja humpsauta keitetyt pastat hernepeston päälle.
Lorauta joukkoon myös tilkkanen keitinvettä, n.1rkl.
Sekoita pasta tasaiseksi ja tarjoile vaikkapa paahdettujen kasvisten ja halloumjuuston kanssa.
Paahdoin pastan kaveriksi 250 asteisessa uunissa karkeasti paloiteltua sipulia, paprikaa ja valkosipulia.
Sekoitin kasviksiin tilkkasen oliiviöljyä, suolaa ja pippuria, ja paistoin vain sen verran että kasvikset ottivat mukavasti väriä. Viitisen minuuttia ehkäpä.
Samaan aikaan halloumjuusto tirisi paistinpannulla mukavasti.
0 Suussasulavaa kommenttia