Mikäli joulupöydän höysteet eivät ole vielä kiveen kirjoitetut, tässäpä oivallinen salaatti vaikkapa kalkkunan tai kinkun lisukkeeksi. Päärynöiden makeus tasapainottaa mukavasti voimakkaiden juustojen tuomaa suolaisuutta.
Kokeile juustona rohkeasti myös aurajuustoa!
Salaatti karamellisoiduilla päärynöillä
Resepti:
Jääsalaattia
2 päärynää
150-200g Valion Salaneuvos-juustoa kuutioina (tai muuta voimakasta juustoa)
100 g suolattuja cashewpähkinöitä
1 punasipuli
voita paistamiseen
ripaus sokeria
Ohjeet:
Revi jääsalaatti salaattikulhoon. Pese päärynät huolellisesti ja leikkaa ne lohkoihin. poista siemenkota samaan syssyyn. Paista päärynäviipaleet kuumalla pannulla voissa. Lisää paistamisen loppuvaiheella ripaus sokeria. Nosta päärynät lautaselle jäähtymään.Jääsalaattia
2 päärynää
150-200g Valion Salaneuvos-juustoa kuutioina (tai muuta voimakasta juustoa)
100 g suolattuja cashewpähkinöitä
1 punasipuli
voita paistamiseen
ripaus sokeria
Ohjeet:
Suikaloi punasipuli ja mutistele niitä hetki käsin kulhossa, näin punasipulista tulee vähemmän kitkerää ilman marinointia.Kuutioi juusto.
Kokoa salaatti: asettele revityn salaatin pinnalle jäähtyneet päärynät, pähkinät, sipuli sekä salaneuvoskuutiot. Nautiskele vaikkapa joulupöydän antimien kera. Mielestäni tälle salaatille sopii parhaiten vinaigrette-kastike, vaikkapa valkosipulilla ja yrteillä ryyditettynä!
0 Suussasulavaa kommenttia