Nämä ihanat suolapalat sopivat tarjottavaksi miltei mihin tahansa juhliin. Muotonsa puolesta oikeat ystävänpäivän hurmaajat, tai miksei vaikkapa häissä tarjottava herkkukin?
Tällä samalla reseptillä saat tehtyä myös perinteisen lehtevän lohipiirakan, kun asettelet lehtitaikinalevyt valitsemaasi vuokaan pohjalle, ladot päälle täytteen ja päälle toinen kerros lehtitaikinalevyjä haarukalla pisteltynä.
Lehtevät lohisydämet
- 10 kpl lehtitaikinalevyjä
- 150 g kylmäsavulohta
- 3 kpl keitettyä perunaa
- 100 g purjoa
- n.1 tl sitruunamehua
- 1 kpl kananmuna
- reilusti tuoretta tilliä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- voita
- kananmunaa voiteluun
Freesaa purjo voissa pannulla.
Lisää freesauksen loppuvaiheessa kylmäsavulohi ja tee lohesta "murua". Paista lohi kypsäksi asti.
Anna seoksen jäähtyä. Raasta kypsät perunat jäähtyneen lohen sekaan. Mausta REILUSTI tillillä ja lisää kananmuna ja pieni löräys sitruunaa.
Sulata lehtitaikinalevyt kaulittaviksi. Kaulitse levyjä hieman ohuemmiksi ja ota sydämen muotoisella muotilla jokaisesta leystä n.4 kpl sydämiä. Toimi näin jokaisen levyn kanssa ja painele lopuksi puolet sydämen puolikkaista sormenpäillä leveämmiksi ja ohuemmiksi.
Näistä tulee sydänten "kannet".
Töpöttele sekä kansien että pohjien reunat kevyesti veteen kastetulla sormenpäällä.
Laita lohitäytettä n. 17:lle (puolille sydämistä) sydänpalalle.
Laita täytettyjen lohisydänten päälle taikinainen kansi ja painele reunat vielä lopuksi haarukalla yhteen. Voitele sydämet kananmunalla.
Paista uunissa 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.
0 Suussasulavaa kommenttia